Đilas o formiranju Građanskog fronta: Svi koji smo protiv vlasti treba da delujemo zajedno

"Vreme u kojem živimo zahteva zajedničku akciju svih nas"

27. feb 2019

Jedan od lidera Saveza za Srbiju izjavio je danas povodom najave formiranja Građanskog fronta da smatra da je vreme da se svi koji su protiv aktuelne vlasti i koji su za promenu sistema u Srbiji objedine i deluju zajedno.

Đilas je novinarima u Beogradu rekao da smatra da svi protivnici aktuelnog režima prvo zajedno treba da se izbore za promenu celokupnog sistema, vlasti, kao i za mogućnost slobodnih izbora i slobodnih medija, pa da tek nakon toga svako ide sa svojom politikom na osnovu koje će dobiti glasove.

„Svako ko smatra da postoji neki drugi način, to je njegovo pravo. Moje mišljenje je da vreme u kojem živimo zahteva zajedničku akciju svih nas, promenu sistema, promenu vlasti i da se izborimo za mogućnost slobodnih izbora, kao i za mogućnost slobodnih medija. Kada do toga dođemo, mislim da je tek onda vreme da svako ide sa svojom politikom i da na osnovu te politike dobije glasove građana“, kazao je Đilas.

Kako je pisao list Danas, Inicijativa Ne davimo Beograd, Udruženje pokreta slobodnih stanara iz Niša i Lokalni front iz Kraljeva na početku su faze formiranja Građanskog fronta, nove političke opcije uoči vanrednih ili redovnih parlamentarnih izbora u Srbiji.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga