Đilas: Neće biti revanšizma nego pravde

"Režim diriguje medijska ubistva svojih neistomišljenika"

05. jula 2019

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas poručio je večeras u Pančevu da neće biti nikakvog revanšizama prema svima onima koji sada šire agresiju i mržnju i maltretiraju ljude, ali da će biti pravde, jer će oni odgovarati pred zakonom, saopšteno je iz SSP-a.

Đilas je na osnivanju Inicijativnog odbora SSP-a u Pančevu istakao i da se ne sme štedeti na platama ljudi, već treba tako što će se sprečavati krađa i korupcija.

„Kad kažu da nema para za besplatne udžbenike i obroke za đake, setimo se ovoga: za dva miliona evra datih na pasarelu na Kalemegdanu koja ide preko pruge koje više nema, moglo je da se obezbedi oko 34.000 udžbenika. Za jedan stadion svako dete može da dobije obrok. Pa šta je važnije? Pasarela i stadion ili deca“, upitao je Đilas.

On je dodao da nema ničeg pohvalnog za vlast u Srbiji u kojoj se za operaciju kuka čeka po dve godine i u kojoj će se za magnetnu rezonancu sredstva verovatno skupljati SMS-om.

Lider SSP istakao je i da podele u Srbiji nikada nisu bile veće u poslednjih 60-70 godina, da je to rezultat režima koji diriguje medijska ubistva svojih neistomišljenika, ali i poručio da ne sme više biti podela.

„Prvi put Srbija ima manje od sedam miliona stanovnika, prošle godine prvi put je rođeno manje od 64.000 beba, manje nego u ratnim godinama. Ukoliko se tako nastavi, za 25 godina biće nas manje od tri miliona“, upozorio je Đilas.

Kako je u saopštenju navedeno za predsednicu Inicijativnog odbora SSP u Pančevu izabrana je Nataša Zečević, profesorka matematike i direktorka srednje Tehničke škole „23. maj“.

„Škola u kojoj radim smatra se modernom – imamo pametne table i računare. Ali imamo i čučavce. Preko 30 odsto đaka su deca čiji roditelji žive od socijalne pomoći, a preko 70 odsto su đaci koji putuju do škole. Roditelji dva deteta iz Kovačice moraju da izaberu koje dete će poslati u školu, jer nemaju novca za prevoz oba deteta. U 21. veku deca ostaju bez mogućnosti da se školuju“, rekla je Zečević.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga