Đilas: Ne želimo novi 5. oktobar, već 6. oktobar

"Oni koji sada ponovo pokušavaju da promene istoriju da zauvek odu sa političke scene"

05. apr 2019

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je večeras u Kosjeriću da učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ ne žele novi 5. oktobar, već 6. oktobar, kako bi oni koji sada ponovo pokušavaju da promene istoriju zauvek otišli sa političke scene.

Đilas je okupljenima na protestu koji se u Kosjeriću održava već osmi petak zaredom, kazao da ni posle 5. oktobra pre 19 godina nije sve bilo dobro, ali da je suštinska razlika ta što tada nije bilo ovoliko agresije i mržnje, a ni podele među narodom koju aktuelna vlast podstiče, saopštio je Savez za Srbiju.

„Ne smemo više da se delimo, jer svi smo mi građani Srbije i volimo je. A ovaj čovek – Aleksandar Vučić – time što nas stalno deli, što nas stalno vređa, radi najstrašniju stvar za ovu zemlju“, rekao je Đilas.

„Svaki dan od režima slušate kako smi mi nasilnici, kako mi napadamo žene. Ali, vrlo dobro se zna i ko je palio kuću novinaru, i ko je kao čelnik opštine napadao žene, ko je u Žitorađi prebio dva momka usred kabineta predsednika opštine, zna se i čiji se otac po Beogradu šeta sa 300.000 evra u rancu„, rekao je Đilas i dodao da šta god da se desi, nikada režimu ne treba odgovarati na isti način, već pokazati da su građani Srbije drugačiji i da su spremni da zemlju menjaju nabolje.

On je poručio i da se više ne treba baviti Vučićem, jer je i njemu samom jasno da više ne može da okupi ljude oko sebe – u Smederevo je, na primer, doveo 72 autobusa, a imao je 3.000 ljudi… I ti autobusu su poluprazni, istakao je Đilas i dodao da umesto toga, ljudi treba danas da se bave onim što će raditi kada se ova vlast smeni.

„Naša zemlja može strašno brzo da napreduje i to kroz ulaganja u poljoprivredu, energetiku… Danas se Srbija ekonomski gasi, 2011. godine napustilo ju je 13.000 ljudi, a prošle godine otišlo je skoro 100.000. Ukoliko se ovako nastavi, za 20 godina biće nas upola manje no sada. A mi imamo potencijal da nam minimalna plata bude 350 evra, da nam lekari primaju ne manje od 1.000 evra i da zadržimo sve one ljude koji u rukama imaju neko znanje, a danas nam odlaze“, poručio je Đilas.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga