Đilas na protestu u Užicu: Da promenimo režim koji nas deli ujedinili se levi i desni

"Izdaja"

09. mar 2019

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas poručio je večeras na protestu „Jedan od pet miliona“ u Užicu da je „krajnje vreme da promenimo režim koji nas deli, jer svi smo mi građani Srbije, patriote i svi volimo svoju zemlju“.

„Normalno je da ima ljudi koji drugačije misle, ali normalno je i da zbog toga nisu maltretirani, otpuštani s posla, niti da bilo ko sme da im preti“, rekao je Đilas okupljenim Užičanima i pozvao muškarce da posebno od tog maltretiranja zaštite žene, jer su napadi na njih, što se vidi i u slučaju Marije Lukić, još „jači i beskrupolozniji“.

„Danas se, Aleksandre Vučiću, ujedinila cela Srbija, ujedinila se zbog zla koji nam sa svojim satrapima činiš. Ujedinila se Srbija, i oni koji su levo i oni koji su desno, ujedinili su se jer nam se zemlja raspada, jer nam deca odlaze“, rekao je Đilas, a preneo Savez za Srbiju u saopštenju.

Napomenuvši da ne voli reč „izdaja“, Đilas je ipak upitao kako se zove to „kada pravite zemlju u kojoj zapošljavate ljude za 25.000 dinara, zbog čega oni odlaze, u kojoj lekari rade za 50.000-60.000 dinara, a učili su ceo život za taj poziv“.

„Koja je prava reč za to? Kako se zove to kada neko odluči da našu zemlju pokloni Arapima, kao da oni znaju da je obrađuju bolje od nas? Niko vam nikada nije dao pravo da prodate Srbiju. Dali su vam pravo da upravljate njome i resursima, a ne da prodajete naše rude, zemlju, vodu“, rekao je Đilas i dodao da garantuje, nakon promene vlasti, donošenje zakona o nacionalizaciji, kako bi se sve što je prodato vratilo u ruke građana Srbije.

Podvukavši da je Srbija pod režimom Aleksandra Vučića postala zemlja laži i lopovluka koju godišnje napusti 100.000 ljudi, Đilas je poručio da Srbija može mnogo bolje, da i lekari i nastavnici i vozači autobusa, da svi koji znaju da rade ostanu u Srbiji i žive od svoje plate.

On se osvrnuo i na Sporazum sa narodom za koji je rekao da je ujedinio opoziciju ali i građane koji su ga potpisali, te kazao da su slobodni i pošteni izbori prva stavka tog dokumenta.

„To znači i slobodu medija, da niko nikome ne sme da preti, da nema kupovine glasova, slikanja listića. Obavezali smo se da ćemo na izbore ići svi zajedno, da ćemo izabrati vladu nestranačkih ljudi, a posle toga, na slobodnim izborima, neka svako iznese svoj program“, rekao je on.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga