- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Đilas: Gde je REM bio do sada

Nosilac liste „Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ Dragan Đilas saopštio je danas da je sa velikim čuđenjem pročitao odluku o zabrani predizbornog spota Srpske napredne stranke „Gradonačelnik“ u kome se pojavljuje njegov lik, jer kako je naveo, sve vreme je bio ubeđen da nema reakcija na flagrantna kršenja zakona u programima elektronskih medija.

„Sa velikim čuđenjem sam pročitao odluku o zabrani, ne zbog njenog sadržaja, jer ona je doneta po nalogu onih koji su spot i napravili, već zbog činjenice da čin donošenja odluke znači da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) postoji“, izjavio je Đilas i dodao da očekuje da REM ukine odluku o zabrani.

On je istakao da se REM nije nijednom oglasio prethodnih meseci kada su televizije koje koriste nacionalnu frekvenciju na „brutalan način kršile zakon obračunavajući se sa protivnicima režima“ kao i da se to telo nije oglasilo ni kada su raspisani izbori i kada su sve televizije dodatno „pojačale te napade“.

„Pa kako drugačije da objasnim da se REM nije oglasio kada je na televiziji Pink emitovan spot o Oliveru Ivanoviću koji je kreirao atmosferu linča u kojoj je on i ubijen“, ocenio je Đilas.

On je rekao da je nemoguće da članovi REM-a nisu primetili da Pink, TV Hepi, Prva prenose uživo mitinge SNS-a, da funkcioneri ove partije i njihovi takozvani analitičari gostuju iz sata u sat na ovim televizijama, a da niko od predstavnika „prave opozicije nema pristup, niti mogućnost da kaže ni dve reči“, rekao je Đilas.

Dodao je da nema samo RTS obavezu da informiše objektivno građane, već takvu obavezu imaju sve televizije koje koriste od države dodeljen resurs – frekvenciju.

„Očekujem od vas da počnete da radite posao za koji vas građani Srbije jako dobro plaćaju i da u skladu sa zakonom odmah sankcionišete sve televizije koje taj zakon svakodnevno krše. U suprotnom ćete i sami postati deo dobro organizovane mafijaške grupe koja kontroliše sve najveće elektronske medije u Srbiji“, kazao je Đilas, a navodi se u saopštenju.

Savet REM-a ranije je doneo odluku da naloži medijima da obustave emitovanje predizbornog spota Srpske napredne stranke „Gradonačelnik“ jer se u spotu pojavljuju likovi kandidata drugih lista prijavljenih za beogradske izbore.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!