Đilas: Film o paljenju knjiga montiran u kuhinji Bebe Popovića

"Direktno naručen od predsednika Srbije Aleksandra Vučića"

31. okt 2019

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas kazao je danas da je snimak paljenja knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića na njegovoj promociji, film koji je montiran u, kako je kazao, kuhinji bivšeg šefa Biroa za komunikacije u Vladi Zorana Đinđića Vladimira Bebe Popovića i da je dat crnogorskom portalu „Borba“.

Đilas je na konferenciji za novinare upitao koja strana služba pravi film na ćirilici i ekavici i dodao da je taj snimak paljenja knjiga koji su prikazali mediji u Srbiji direktno naručen od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su sproveli direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

„U ovom filmu se koriste bezbednosne kamere MUP-a“, kazao je Đilas i dodao da bi onda u slučaju da je neka strana služba upala u bezbednosni sistem da bi onda Stefanović i Gašić trebalo da podnesu ostavke u tom slučaju.

Đilas je naveo da je ceo događaj organizovan u službi BIA i da je knjigu doneo „čovek u beloj jakni“, za kojeg Đilas tvrdi, da se ne nalazi na snimku i da je sve vreme tokom skupa vikao da se pali knjiga i da mu se jedan član SSP-a u tome pridružio.

Đilas je naveo da će ta osoba koja se pridružila „osobi u beloj jakni“ paljenju knjige ostati član stranke i dodao da je Branko Miljuš, iz SSP-a, govorio tada da se ne pali knjiga i da se ugasi.

Na snimku koji je pušten ovih dana su rečenice Miljuša koje su jasne: Nemojte da palite, mi to ne radimo i ugasite, kazao je Đilas novinarima nakon prikazanog snimka paljenja knjige na kojoj se čuje, kako je rekao Đilas, glas Branka Muiljuša. Đilas je dodao da su Informer i Pink optužili Miljuša da je čovek koji je organizovao paljenje knjige.

Đilas je u raspravi sa novinarom Pinka zatražio od te televizije i lista Informer da se na konferenciji izvine Miljušu zbog optužbi i odbio da odgovori na pitanja novinara Pinka o paljenju knjiga i optužbama navodnog Bastaćevog kuma.

„Vaša pitanja su u ovom trenutku ovde nebitna“, kazao je Đilas novinaru Pinka i dodao da je „fašizam to što rade na Pinku“.

Miljuš je kazao da će tužiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića što ga je optužio da je narkoman i dodao da ga niko do sada nije pozvao da ga pita šta se desilo tokom promocije knjige Vesića.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ispirač
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga