Đilas do kraja marta osniva Stranku slobode i pravde

"Ta partija će nastati spajanjem Zelene ekološke stranke, Levice Srbije, više grupa građana širom Srbije, kao i pojedinaca"

09. mar 2019

Buduća politička partija Dragana Đilasa, jednog od osnivača Saveza za Srbiju, zvaće se Stranka slobode i pravde, piše list Danas u izdanju od subote i navodi da će najdalje do kraja marta obelodaniti osnivanje ove nove organizacije.

Prema rečima sagovornika ovog lista, ta partija će nastati spajanjem Zelene ekološke stranke – Zeleni Dejana Bulatovića, Levice Srbije Borka Stefanovića, više grupa građana širom Srbije, kao i pojedinaca koji ne pripadaju nijednoj organizaciji.

Đilasova organizacija će, prema planu, automatski postati deo i osnivač Saveza za Srbiju, jer je tako previđeno prilikom osnivanja Saveza i tako piše i u Statutu ove političke organizacije, a zalagaće se za svih 30 tačaka iz programa SZS, iznosi list saznanja iz zvora bliskih Đilasu.

Iako je Đilas osnivanje stranke najavio za februar, to se nije dogodilo jer su počeli građanski protesti, navodi list.

Kako je ovom listu rečeno, očekuje se da vrlo brzo ili do kraja marta Đilas i njegovi bliski saradnici obelodane osnivanje nove partije na političkoj sceni.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga