DJB zahteva ostavku Vučića zbog veza sa Karićem i organizovanim kriminalom

"Zahtevamo da predsednik vlade podnese ostavku i da se raspišu vanredni izbori"

29. jan 2017

Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je danas da „veza tajkuna koji su opljačkali Srbiju i vrha vlasti ide preko tužilaštva koje nije slobodno i koje radi po političkom diktatu“, da je „prljav novac“ ugrađen u temelje vlasti a da je simbolična slika toga svečano otvaranje Dana mola u Minsku i zajednička slika premijera Srbije Aleksandra Vučića i biznismena Bogoljuba Karića.

„Nakon što su veze Aleksandra Vučića s organizovanim kriminalom i opljačkanim tajkunskim novcem postale očigledne, zahtevamo da predsednik vlade podnese ostavku i da se raspišu vanredni izbori“, navedeno je u današnjem saopštenju DJB.

Dodaje se da je Vučić slikanjem s Karićem i otvaranjem šoping mola u Minsku javno razotkrio svoje dugogodišnje partnerske veze s tajkunom, kako se navodi, „sveže skinutim sa Interpolove poternice“.

„Sada je očigledno da su sve njegove prethodne preteće izjave o Kariću bile u funkciji prevare birača. Vlast Aleksandra Vučića počiva na bliskim i partnerskim vezama s karićima, dinkićima, subotićima i svim našim privatizatorima iz 24 pljačkaške privatizacije, jer im je upravo on i omogućio da izbegnu zatvor i da zadrže sve nelegalno stečeno bogatstvo“, naveo je DJB.

Dodaje se da je „predstava iz Minska“ došla „samo dvadeset dana“ pošto je predsednik vlade navodno besno vikao na ministarku pravde: „zar je moguće da nema dokaza protiv Dinkića i Karića“.

Dosta je bilo naveo je i da je SNS od 2010. godine u koalicionom savezu s Pokretom snaga Srbije Bogoljuba Karića, iako je Vučić javno govorio da je „lopovluk metod delovanja“ Karićeve „nepotističke stranke“.

„Nakon što su veze Aleksandra Vučića sa organizovanim kriminalom i opljačkanim tajkunskim novcem postale očigledne, zahtevamo da predsednik vlade podnese ostavku i da se raspišu vanredni izbori“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga