DJB: Vučić stoji iza kontramitinga u Novom Sadu

Aleksandar Vučić za tu priliku inicirao čak i osnivanje dve fantomske nevladine organizacije

16. juna 2016

Pokret „Dosta je bilo“ Saše Radulovića optužio je danas premijera Srbije Aleksandra Vučića da stoji iza organizovanja, kako se navodi, kontramitinga u Novom Sadu i da je inicirao osnivanje „fantomskih nevladinih organizacija“ koje će protestovati ispred Radio-televizije Vojvodine.

„Organizovanje kontramitinga u Novom Sadu opasno je poigravanje situacijom u kojoj se veštački među građanima stvaraju suprotstavljene grupe. Iza organizacije kontramitinga, koji nema jasnu temu, cilj, a još manje svrhu, stoji Aleksandar Vučić koji je za tu priliku inicirao čak i osnivanje dve fantomske nevladine organizacije koje stoje iza kontramitinga: ‘Patku daj tati’ i ‘Odbrana izborne volje gradjana'“, navodi se u saopštenju.

Taj pokret je naveo da su obe organizacije osnovane u istom danu, odmah nakon trećeg protesta zbog rušenja u Savamali, i da je zanimljivo da je jedna od tih nevladinih organizacija dobila naziv na osnovu dela uvredljivog transparenta koji je istaknut na zgradi pored koje su demonstranti prolazili.

„Ni jedna od ove dve organizacije, suprotno odredbama Zakona o udruženjima, nema prijavljenu adresu sedišta u Agenciji za privredne registre, osim uopštene odrednice da im je sedište u Beogradu. Statuti su im veoma slični i zanimljivo je da obe organizacije kao jedan od ciljeva ističu pokretanje ‘javnih inicijativa i peticija’. Slučajnost za ovako nešto ravna je nuli“, navodi „Dosta je bilo“ i dodaje da je reč o očiglednoj manipulaciji i izigravanju zakona koji gradjanima omogućava udruživanje po slobodnoj volji.

U saopštenju se osudjuje namera Vučića da, kako se navodi, manipulacijama i izazivanjem sukoba medju gradjanima skrene pažnju sa sopstvene odgovornosti za dogadjaje u Savamali i zataška preuzimanje javnog servisa Vojvodine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga