DJB: Vučić sprema obaranje kandidature Belog

"Lutkar se plaši kandidature Belog, jer će na izbore izvesti apstinente i onemogućiti ga da pobedi u prvom krugu"

13. mar 2017

Pokret Dosta je bilo optužio je danas vlasti u Srbiji da pripremaju obaranje predsedničke kandidature Luke Maksimovića, zvanog Ljubiša Preletačević Beli, iako je Republička izborna komisija (RIK) proglasila večeras njegovu kandidaturu.

“Članovi RIK-a iz Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske radikalne stranke (SRS) razradili su taktiku obaranja kandidature Ljubiše Preletačevića Belog”, naveo je DJB u tekstu na svom portalu.

“Na sednici RIK-a, na kojoj se odlučivalo o kandidaturi Belog, niko od članova SNS-a nije se pojavio, kako bi imali alibi da u donošenju odluke nisu učestvovali. Na sednici je doneta odluka suprotna zaključku stručnih službi RIK-a, i to na predlog SPS-a, koji zna da će ona biti oborena na Upravnom sudu jer je suprotna Zaključku stručne službe RIK-a, koji je potpisala Biljana Krasić iz SRS-a”, navodi se u tekstu.

Ocenjuje se da je “očigledno” ideja da neko od “SNS satelita” podnese tužbu Upravnom sudu, koji bi onda iz čisto formalnih razloga definitivno osporio kandidaturu Belog i isključio ga iz predsedničke trke.

DJB je optužio predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, koga u saopštenju za javnost nazivaju “lutkarom”, da se plaši kandidature Belog, jer će on izvesti apstinente na izbore i sprečiti Vučićevu pobedu u prvom krugu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga