DJB: Vučić preko gradonačelnika organizuje protest

Direktivom Nade Kobac postalo je jasno da se infrastruktura organizacije kontramitinga, osim na lažna udruženja građana pod palicom mandatara, oslanja i na resurse uprave grada

17. jun 2016

Dokaz da mandatar stoji iza kontramitinga u Novom Sadu stigao je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada i potrpredsednika SNS-a Miloša Vučevića. Sa e-adrese savetnice gradonačelnika za informisanje, Nade Kobac, koja je u poruci potpisana svojom funkcijom, na adresu RTV poslat je imejl sa sadržajem sinopsisa današnjeg protesta, saopštio je danas pokret Dosta je bilo (DJB).

U saopštenju DJB se navodi da je današnjom direktivom Nade Kobac postalo je jasno da se infrastruktura organizacije kontramitinga, osim na lažna udruženja građana pod palicom mandatara, oslanja i na resurse uprave grada Novog Sada, gradonačelnika, njegove savetnice, a verovatno i ostale u lancu komande gradske uprave.

„Ovo je nedopustiv primer partokratije i još jedan dokaz da je Aleksandar Vučić centar korupcije u Srbiji“, piše u saopštenju DJB.

Taj pokret je osudio namere Aleksandra Vučića da manipulacijama i izazivanjem sukoba među građanima i organizovanjem kontramitinga skrene pažnju sa sopstvene odgovornosti za kriminal u Savamali i zataška brutalno preuzimanje medija i pretvaranje javnog servisa građana Vojvodine u servis Srpske napredne stranke.

Pokret „Dosta je bilo“ je podsetio i da je juče u saopštenju jasno pokazao da iza kontramitinga koji nema jasnu temu, cilj, a još manje svrhu, stoji Aleksandar Vučić koji je za tu priliku inicirao čak i osnivanje dve fantomske nevladine organizacije: „Patku daj tati“ i „Odbrana izborne volje građana“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga