DJB: U skupštinskim odborima samo kompetentni

DJB odbio da učestvuje u radu skupštinskih odbora za koje se poslanici te stranke nisu kandidovali jer se nisu smatrali kompetentnim za rad u njima

19. juna 2016

Predsednica poslaničke grupe Dosta je bilo (DJB) u Skupštini Vojvodine Svetlana Kozić izjavila je da je ta stranka odbila da učestvuje u radu skupštinskih odbora za koje se poslanici DJB nisu kandidovali jer se nisu smatrali kompetentnim za rad u njima.

Kozić je navela da je o svemu odlučivala Srpska napredna stranka (SNS), koja nije uzela u obzir biografije poslanika.

„Politika pokreta Dosta je bilo kaže – za sve javne funkcije je potrebno odabrati najbolje ljude, za svaku funkciju izraditi opis kvalifikacija i radnog iskustva najadekvatnijih za njeno izvršavanje. Držati se logičkih kriterijuma pri odabiru izvršilaca, zasnovanih na zahtevima posla koji se pred budućeg izvršioca postavljaju“, rekla je Kozić.

Ona je istakla da je DJB kandidovao svojih sedam poslanika za rad u odborima usko u skladu sa njihovim znanjem, obrazovanjem, radnim iskustvom.

Kozić je navela i da je pokret prihvatio samo mesta u odborima za koje se kandidovao, a koja su se slučajno paralelno našla i na SNS-ovom ultimatumu.

„Odbili smo mesta u odborima u kojima bismo bili beskorasni finansijski teret za građane, zato što uobičajena skupštinska praksa da se funkcije grabe po svaku cenu nije prihvatljiva za nas. Pokušaćemo da se izborimo da naš politički princip jednom postane uobičajena politička praksa, ne samo za odbore, već i sve ostale funkcije i radna mesta u javnom sektoru“, dodala je predsednica poslaničke grupe DJB.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga