DJB: Tužno je što bilo ko u Srbiji još veruje Vučiću

"Radulović je uhvatio Vučića da krade, i njega i njegove ortake i rodbinu"

20. mar 2017

Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je danas da je tužno što bilo ko u Srbiji i dalje veruje premijeru Aleksandru Vučiću koji je i kao predsednički kandidat u predstavljanju programa na RTS građanima nastavio da sipa laži i između ostalog tvrdi da je on lidera pokreta Sašu Radulovića izbacio iz vlade koju je tada vodio Ivica Dačić.

„Nije Aleksandar Vučić izbacio Sašu Radulovića iz Vlade… Radulović je sam ostavku podneo kada je postalo jasno da je tadašnji prvi potpredsednik vlade Vučić zaustavio i poslednju od pet stvari koje je Radulović kao ministar želeo da uradi. Dok je bio u Vladi, Radulović je uhvatio Vučića da krade, i njega i njegove ortake i rodbinu, a ne obrnuto kako premijer neprestano laže“, naveo je pokret u saopštenju.

DJB navodi da je tekst Radulovićeve ostavke podnete 24.1.2014. na sajtu pokreta.

„Notorna je Vučićeva laž da dolazi u Skupštinu da odgovara na pitanja poslanika. Upravo suprotno preko predsednice Skupštine Maje Gojković namešta da se takvi susreti retko, a najbolje nikada, ne dese … Od konstituisanja novog parlamenta do danas pojavio se samo jednom i taj susret je bio udešen … i na jedno pitanje poslanika nije odgovorio, već je po običaju, pričao svoje propagandne laži i vređao“, navodi DJB.

DJB ocenjuje da Vučić zapravo izbegava obavezu da odgovara na poslanička pitanja u Skupštini i dodaje da su izvinjavanja i ulagivanja novinarima domet Vučićeve hrabrosti.

„Slagao je i za Zakon o stečaju – da je navodno Radulović predložio zakon kojim bi ‘mogao da nastavi da krade kao stečajni upravnik'“, navodi DJB i ocenjuje da je konstatacija osim što je lažna i zlonamerna, uz sve i glupa.

„Ministar privrede istovremeno ne obavlja i funkciju stečajnog upravnika o koju bi se, kako to Vučić vidi svaku funkciju, mogao da okoristi. Istina je da je Radulović spasavao firme od lupeža kakvi su premijerovi ortaci, rođaci i partijci. Istina je da je u predloženom Zakonu o stečaju radnicima trebalo, na primer, povezati radni staž i isplatiti sve zaostale zarade, a ne tretirati nehumano. Istina je da je Radulović štitio zaposlene“, navodi DJB i dodaje da se na primeru „Jure“ najbolje vidi kako premijer tretira radnike.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga