DJB traži ostavku gradonačelnika Subotice

"Kukavičke izjave Bogdana Labana"

30. avg 2017

Gradski odbor Dosta je bilo u Subotici zatražio je od gradonačelnika Bogdana Labana da podnese neopozivu ostavku na tu funkciju, nakon objavljivanja skandaloznog audio snimka u kome su se mogle čuti najbrutalnije pretnje i uvrede upućene asistentu Vladimiru Polovini.

U saopštenju Dosta je bilo navedeno je da ova stranka ne prihvata izvinjenje gradonačelnika Subotice upućeno građanima.

„Smatramo da je izjava data na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji u Subotici, u kojoj je Laban optužio druge političke subjekte da su ‘u jednom izrežiranom slučaju’, koristeći njegov karakter emotivnog čoveka, uspeli da izbace ono najcrnje iz njega’ – kukavičluk“, naveo je DJB.

Ova stranka zatražila je da se Laban više ne krije iza stranke, već da postupi odgovorno i da ostavkom vrati dostojanstvo časnoj funkciji koju je ukaljao.

„Gradonačelnik odgovara građanima, ne svojoj stranci“, podsetio je DJB.

U saopštenju se dodaje da je institucije u Srbiji urušila partokratija, da su slabe i da svako može da ih zloupotrebi ili zaobiđe.

Gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS-a Bogdan Laban potvrdio je da je pretio Vladimiru Polovini da će mu „iščupati grkljan“, ali je demantovao optužbe da je tog čoveka i šamarao, i izvinio se zbog „neprimerenog“ rečnika koji je koristio.

Laban i Polovina sastali su se u subotu u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po celoj Subotici na kojima je pisalo „Bogdane, Bog je ljut“. Na audio snimku se čuje kako Laban preti Polovini i vređa ga, kao i zvuci koji podsećaju na šamaranje.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga