- Autonomija - https://www.autonomija.info -

DJB: Gradska uprava Subotice da objavi ugovore svih zaposlenih i njihove biografije

Gradski odbor Pokreta Dosta je bilo u Subotici zatražio je danas od Gradske uprave u Subotici da objavi sistematizaciju svih radnih mesta i sve ugovore o privremenim i povremenim poslovima zaposlenih u javnom sektoru, kao i njihove biografije.

Pokret Dosta je bilo naveo je u saopštenju da dosadašnje aktivnosti lokalne vlasti u Subotici jasno pokazuju da nemaju nameru da odustanu od partijskog zapošljavanja, a da se važne odluke donose protivno zdravom razumu, pa i zakonu.

„Do kraja godine u Gradskoj upravi Subotice trebalo bi da bude zaposleno 33 lica na neodređeno vreme i 13 osoba na određeno. Predlogom kadrovskog plana koje je nedavno usvojilo Gradsko veće konstatovano je da na dan 15. maja, u gradskoj upravi radi 328 osoba, a da zbog, kako je navedeno, potreba – do kraja godine će ih biti 361“, naveo je Pokret.

DJB je kao skandalozan ocenio i predlog Gradskog veća da budući direktor Doma zdravlja u Subotici bude dr Branislav Đorđević protiv kog se, kako su pisali pojedini mediji, vodi krivični postupak, a da je pod pritiskom javnosti Gradsko veće moralo da povuče ovaj predlog.

Ovaj Pokret zahteva i objavljivanje svih javnih konkursa za sve državne agencije, preduzeća i ustanove sa javno dostupnim planovima rada i izveštajima o radu.

„Partokratija je pojela društvo. Političke stranke i sa njima povezani privrednici parazitiraju na leđima građana“, naveo je DJB.

DJB je Gradskoj upravi i zvanično podneo Zahtev za informacijama od javnog značaja i, kako se navodi u saopštenju, očekuje odgovore i odgovornost.

„Moramo da znamo ko radi, šta radi i zašto radi u lokalnoj samoupravi. Građani to plaćaju, moraju da znaju zašto“, naveo je Pokret.

Subotički Pokret Dosta je bilo pozvao je građane da i sami podnese zahteve kako bi dobili informacije koje su od značaja za javnost.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!