DJB: SNS primorava osobe sa invaliditetom da prikupljaju glasove 

"Imamo dokaze, prepisku u kojoj jedna članica organizacije potvrđuje da prikupljaju glasove, jer je to tražio SNS"

21. feb 2018

Srpska napredna stranka (SNS) primorava osobe sa invaliditetom u Beogradu da prikupljaju ‘kapilarne glasove’, izjavila je danas poslanica i predsednica Foruma osoba s“ invaliditetom „Dosta je bilo“ (ĐB) Ljupka Mihajlovska.

„Gradska udruženja osoba sa invaliditetom dobila su zadatak da anketiraju svoje članove kako bi dobili informacije za koga će glasati na predstojećim izborima u Beogradu“, kazala je Mihajlovska, navodi se u saopštenju DJB.

Kako je rekla, naredba za ovu akciju dolazi iz Ministarstva za socijalni rad, a osoba koja vrši pritisak na organizacije da prikupe glasove je pomoćnica ministra Biljana Barošević.

„Imamo dokaze, prepisku u kojoj jedna članica organizacije potvrđuje da prikupljaju glasove, jer je to tražio SNS“, rekla je Mihajlovska.

Ona je ocenila da „SNS ovim najbrutalnije zloupotrebljava osobe sa invaliditetom, dok resorno ministarstvo treba da radi na unapređenju položaja manjinskih grupa, a ne da koristi svoj položaj da ih ucenjuje i drži u konstantnoj ekonomskoj zavisnosti od države kako bi lakše njima manipulisali“.

„Srbija ima visok stepen pravne zaštite od diskriminacije. I pored niza zakona kojima se ona zabranjuje, ovde se radi o zloupotrebi celog javnog poretka Republike Srbije. Očekujemo da reaguju poverenica za zaštitu ravnopravnosti i nadležni tužilac“, kazao je Vojin Biljić, advokat i prvi na listi „Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate“.

On je pozvao sve građane da pruže punu podršku osobama sa invaliditetom jer se u ovom slučaju ne radi samo o kršenju ljudskih prava, već i „srozavanju temelja zapadne demokratije“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga