DJB: Kupovina dve televizije za SNS je pljačka građana

"Za ovo se u bilo kojoj uređenoj zemlji ide u zatvor"

05. dec 2018

Pokret „Dosta je bilo“ optužio je danas vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da je novcem građana kupila dve televizije sa nacionalnom frekvencijom (Prva i O2) i ocenio da se radi o pljački građana Srbije.

„Organizaciona šema prema kojoj Telekom Srbija, odnosno građani Srbije, ‘kupuje’ isprva Kopernikus za 200 miliona evra, pare uplaćuje na ofšor račun, a onda SNS preko tog ofšora kupuje Prvu i O2 za 180 miliona evra jeste samo još jedna u nizu kriminalnih radnji vrha vlasti i njima bliskih ljudi koji svakako moraju odgovarati pred zakonom za ovu pljačku građana Srbije“, navodi se u saopštenju ĐB.

Ta organizacija je navela da je Srđan Milovanović, brat zvaničnika SNS-a Zvezdana Milovanovića, nakon prodaje sopstvenog kablovskog operatora Kopernikusa državnom Telekomu Srbija za skoro 200 miliona evra, tim novcem, preko svoje ofšor kompanije, kupio dve televizije s nacionalnom frekvencijom – Prvu i O2 za 180 miliona evra.

„Na Balkanu se već gotovo otvoreno sukobljavaju SAD i Nemačka. Predsednik SNS-a poslušno prati politiku Nemačke. United Group, vlasnik SBB-a i N1 u Srbiji, već neko vreme pokušava da kupi i Pink i Prvu i O2. Očigledno u panici da spreči ovu kupovinu, predsednik SNS-a je zavukao ruku u džep građana Srbije i njime za sebe i za SNS kupio ove dve televizije, otimajući od građana Srbije 200 miliona evra“, naveo je ĐB.

Pokret je ocenio da je medijski mrak „glavni instrument vlasti predsednika SNS“ i da je zbog toga koristeći državne pare za stranačke potrebe kupio te televizije.

„Za ovo se u bilo kojoj uređenoj zemlji ide u zatvor. Nijedna vlast do danas nije procesuirala praktično nikoga iz prethodne vlasti. DJB će tu bolnu i tragičnu ‘tradiciju’ Srbije prekinuti. DJB poziva Tužilaštvo za organizovani kriminal da što pre sprovede sve istražne radnje i prikupi neophodne dokaze u cilju hitnog procesuiranja odgovornih i povezanih lica na štetu budžeta i građana Srbije“, dodaje se.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga