DJB: Proklizao tender u Apatinu

Po svemu sudeći neko je izvršio pritisak na komunalnu inspekciju, koja bez problema kažnjava građane ukoliko drže građevinski materijal ili ogrev za zimu ispred kuće, odnosno na javnoj površini

01. jan 2017

 

Pokret Dosta je bilo iz Apatina optužio je lokalnu vlast za nepoštovanje tenderske procedure za postavljanje klizališta u tom gradu.

„Ponašanje lokalne vlasti u opštini Apatin na čelu sa Srpskom naprednom strankom je blago rečeno zabrinjavajuće. Da li za to imaju ‘blagoslov’ premijera ili samo oponašaju njegov odnos prema institucijama ove države, ali i novinarima, nije teško zaključiti. Do kojih osionosti idu granice funkcionera SNS-a svedoči nam i poslednji tender, a koji je jedinstven po tome što je ponuđač počeo radove i pre nego što je tender završen“, saopštio je danas DJB.

U saopštenju se navodi da je sedam dana pre završetka tendera neko je već počeo sa postavljanjem klizališta, čime je prejudiciran sam izbor najboljeg ponuđača.

DJB pita gradsku vlast znači li to da je sa nekim zaključen ugovor pre isteka tendera i ko je izdao i na osnovu kog pravnog osnova komunalnu saglasnost da se postavi klizalište na javnu površinu u centru grada trećem licu.

„Po svemu sudeći neko je izvršio pritisak na komunalnu inspekciju, koja bez problema kažnjava građane ukoliko drže građevinski materijal ili ogrev za zimu ispred kuće, odnosno na javnoj površini“, ističe se u saopštenju.

DJB ukazuje i da postoje i druge nelogičnosti vezane za ovaj posao, među kojima ističu to da će vlasniku biti isplaćeno iz budžeta dva miliona dinara, dok se iznajmljivanje opreme za klizanje posebno naplaćuje građanima.

„Pošto je najam klizališta već plaćen iz džepa svih građana opštine Apatin, zašto se dodatno naplaćuje i oprema, a ukoliko bi došli sa sopstvenim klizaljkama opet bi morali da platite cenu za sat vremena klizanja i to ne opštini već vlasniku klizališta. Lep posao za vlasnika, ali loš za građane Apatina“, zaključuje DJB.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga