DJB podneo prigovor REM-u zbog cenzure na RTS

"Umesto da pokaže građanim da se ne boji vođe, RTS se bavi prizemnom cenzurom i falsifikovanjem"

17. mar 2017

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je večeras da je podneo prigovor Regulatornom telu za elektornske medije (REM) zbog, kako je naveo, „kršenja pravila predstavljanja“ tog pokret na Radio-televiziji Srbije za koju tvrde da „nastavlja“ da cenzuriše materijal koji im šalje njegov izborni štab.

„RTS je danas umesto da pusti materijal koji smo poslali tako da ne mogu da ga iseku, odlučio da ‘prepriča svojim rečima’ 18 sekundi priloga“, naveo je DJB i dodao da RTS nije odgovorio na njihovo pitanje ko uređuje informativni program i ko je odlučio da se prilog pokreta cenzuriše i obesmisli.

DJB je naveo da „uredništvo ‘zaista ne zna’ šta se i zašto u predizbornom bloku emituje“, ističući da se zalaže za slobodne i odgovorne mediji, što, kako su ocenili, RTS trenutno „nije“.

Taj pokret je ocenio da RTS „neodoljivo podseća na devedesete, vreme u kojem je – kao i sada – državana televizija bila u funkciji samo jedngo predsedničkog kandidata“.

„Umesto da pokaže građanim da se ne boji vođe, da je u stanju da organizuje i vodi duel uživo Aleksandara Vučića s nekim od najjačih protivkandidata, RTS se bavi prizemnom cenzurom i falsifikovanjem priloga predsedničkog kandidata koji im nije po volji“, naveo je DJB i podsetio da je Saša Radulović predsednički kandidat kojeg je, kao i ostale predsedničke kandidate, podržalo više od 10.000 građana Srbije.

„Pitamo ih, s kojim pravom se bahato i ignorantski odnose prema tim ljudima? S kojim pravom građanima Srbije koji nisu potpisali ni za koga uskraćuju da čuju izjave jednog legitimnog predsedničkog kandidata“, naveo je DJB.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga