- Autonomija - https://www.autonomija.info -

DJB: Krivična prijava protiv braće Vučić zbog organizovanja narkotržišta u Srbiji

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović podneo je danas Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv aktuelnog premijera Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića, zbog, kako je naveo, kontrole narkotržišta u Srbiji.

Radulović je u saopštenju za javnost naveo da je prijavu protiv braće Vučić podneo zbog „organizovanja grupe osuđenih kriminalaca, dilera droge i nasilnika da bi kontrolisali tržište narkotika, prinudno preuzimali luksuzne restorane i otimali vredno poljoprivredno i gradjevinsko zemljišta u Srbiji“.

Prijavom su pored braće Vučić obuhvaćeni i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić i sekretarka Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović, za koje tvrdi da su zajedno „kao organizovana kriminalna grupa“ zloupotrebili službeni položaj i moć da bi sabotirali istrage i „okorele kriminalce i dilere droge štitili od zatvora“.

DJB je optužio Andreja i Aleksandra Vučića da su uspostavili koordinaciju i kontrolu celokupnog tržišta narkoticima u Srbiji i to preko veza sa pravosnažno osuđenim trgovcem drogom Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi (koji je nedavno ubijen), Veljkom Belikukom (Veljom Nevoljom), ali i veza sa sportskim klubovima, splavovima i restoranima u Beogradu.

DJB je ooptužio Vučiće i da su uspostavili i kontrolu i koordinaciju nad prinudnim preuzimanjem vlasničkih i upravljačkih prava nad luksuznim restoranima kao što su „Franš“ u Beogradu i drugim restoranima u Novom Sadu, Zlatiboru i Kopaoniku, ali i nad firmama u IT industriji.

U saopštenju se navodi da su braća Vučić preko privrednih društava sa domaćim i stranim kapitalom, koordinirali akcije nezakonitog otimanja poljoprivrednog i građevinskog zemljišta u Srbiji, a posebno u Vojvodini.

DJB je naveo i da operativni podaci policije ukazuju i da je oružje koje je prošle godine pronađeno u Jajincima, u blizini porodične kuće Vučića, povezano sa osobama koje su umešane u trgovinu narkoticima i koje su povezane sa državnim vrhom.

Radulović je ocenio da je odlaganje procesuiranja Aleksandra i Andreja Vučića „pogubno po društveni i pravni poredak čitave države“.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!