DJB: Izbor Zorana Babića za direktora – šamar javnosti

Isto kao i Vučić, Babić ima radno iskustvo jedino iz oblasti partijskog napredovanja

06. maj 2017

Pokret Dosta je bilo saopštio je danas da je izbor Zorana Babića, visokog funkcionera SNS-a, za direktora Javnog preduzeća Koridori Srbije u direktnoj suprotnosti za Zakonom o javnim preduzećima koji propisuje da direktor mora imati najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima kojima se bavi javno preduzeće i da ne sme biti partijski funkcioner.

“Zakon je izigran i time što je javni konkurs, koji je Vlada Srbije raspisala početkom februara, fingiran da bi do poniznosti poslušan partijski kadar bio nagrađen velikom direktorskom platom. Izbor Zorana Babića je šamar javnosti, poruka da u Srbiji ima samo poslova za botove i izrugivanje vladavini zakona”, navodi se u saopštenju za javnost.

Taj pokret je upitao kojim je kvalifikacijama i radnim iskustvom Zoran Babić, diplomirani mašinski inženjer koji nema ni dana iskustva u svojoj struci, zaslužio da vodi javno preduzeće koje treba da završi izgradnju Koridora 10.

“Ako je zaista izabran na javnom konkursu, Vlada mora da objavi spisak kandidata koji su bili lošiji od Babića, u čijoj radnoj biografiji nema ni pomena da se bavio putarskim poslovima ili građevinarstvom. Isto kao i predsednik SNS-a koji ga na ovu poziciju postavlja, Babić ima radno iskustvo iz oblasti partijskog napredovanja, a radna biografija sastavljena je od izmeštanja sa jedne na drugu upravljačku funkciju po javnim preduzećima, opštinskoj upravi i sportskim savezima”, piše u saopštenju.

Dosta je bilo je zatražio da dosadašnji direktor Koridora Dmitar Đurović položi račune za koruptivne i štetne tendere i loše projekte na koje je potrošeno stotine miliona evra.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga