DJB: Centar korupcije i kriminala je u Vladi Srbije

Tužilaštvo da ispita kriminal Siniše Malog

13. feb 2017

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da Tužilaštvo mora hitno da istraži sve informacije iznete u intervjuu sa bivšom suprugom gradonačelnika Beograda Marijom Mali, u kome se navodi da Siniša Mali stoji iza nelegalnog rušenja objekata u Savamali.

„Tužiocu ne treba nečija krivična prijava da bi ovo ispitao. Njegova službena dužnost je da reaguje na sve informacije i štiti javni interes. Zahtevamo od tužilaštva da odmah preduzme sve neophodne predistražne radnje i o tome obavesti javnost“, navedeno je u saopštenju DJB.

DJB je ocenio i da je „šokantno“ svedočenje Marije Mali o tome kako je Siniša Mali preko nje ‘oprao’ 95.000 evra, primoravši je da Agenciji za borbu protiv korupcije taj iznos prijavi kao svoje nasledstvo, ali i njeno upozorenje da Agencija odbija da postupi po njenom iskazu da je dala lažnu izjavu o poreklu tog novca.

„Tužilaštvo mora odmah da istraži postupanje Agencije za borbu protiv korupcije i utvrdi odgovornost za zataškavanje ‘pranja’ novca“, naveo je DJB.

Kako je saopšteno, intervju koji je objavio Krik je šokantno otkriće koruptivne i kriminalne mreže preko koje je opljačkana imovina građana Srbije i u koju je upleten vrh vlasti, kao i nezavisna tela koja bi trebalo da se bave sprečavanjem korupcije.

„Iako nema pomena direktnih veza sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, jasno je da bez njegovog pokroviteljstva i naredbi ništa od ovoga što je ispričala Marija Mali ne bi bilo moguće. Centar korupcije i kriminala je u Vladi Srbije. Zahtevamo od tužilaštva da reaguje, pokrene istragu po službenoj dužnosti i o tome obavesti javnost“, saopštio je DJB.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga