Đaci u Belegišu još uvek nastavu pohađaju u Lovačkom domu

Ni nakon sedam meseci radovi nisu počeli

28. sep 2018

Učenici osnovne škole iz Belegiša, selu staropazovačke opštine, već drugu godinu zaredom nastavu pohađaju u prostorijama “Lovačkog doma” ili putuju u susedno selu Surduk iako su predstavnici vlasti u toj sremskoj opštini najavili da će rekonstrukcija škole biti završena do početka ove školske godine.

Pre godinu dana je, zbog sleganja tla, školska zgrada u Belegišu proglašena za nebezbednu za boravak i od 1. septembra 2017. godine školska zgrada je iseljena. Od tada se nastava odvija na dve lokacije. Nastavu u “Lovačkom domu” pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda iz Belegiša. Oni stariji đaci, od petog do osmog razreda, nastavu pohađaju u susednom selu Surduk.

Predstavnici vlasti u Staroj Pazovi od 2017. godine najavljuju da je to samo privremeno rešenje kao i da je u toku  javna nabavka za kompletnu rekonstrukciju školske zgrade u Belegišu.

Šest meseci nakon tog obećanja raspisana je javna nabavka za usluge “izrada projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju osnovne škole ‘Vera Miščević’ u Belegišu”. Nabavka je raspisana 16. marta 2018. godine a za te namene iz lokalnog budžeta je izdvojeno 4,9 miliona dinara.

Nadležna Komisija je, na osnovu kriterijuma o najnižoj ponuđenoj ceni, odlučila da ugovor dodeli grupi ponuđača iz Beograda koji su ponudili cenu od 2.950.000 dinara (bez PDV-a). Ugovor je zaključen 29. marta 2018. godine, ali ni nakon sedam meseci radovi nisu počeli.

Nezadovoljni roditelji su 1. oktobra planirali da održe miran protest kako bi predsednika opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića, inače stanovnika Belegiša, podsetili na dato obećanje ali su na kraju ipak odustali, saznaje Autonomija.

M. Blečić (Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga