Disko na Egzitu – Najl Rodžers hit među mladima

Pljuskovi, grmljavina i vetar nakratko su poremetili sam početak Egzita

11. jul 2013

Najl Rodžers (Nile Rodgers) i njegov bend Šik (C hic) svojim sinoćnim precizno uvežbanim nastupom na otvaranju Egzit (Exit) festivala napravili su na glavnoj bini diskoteku izvodeći neke od najpoznatijih hitova svih vremena.

“Dobro veče Srbija! Spremite se za zabavu, jer mi ćemo vas vratiti u vreme disko muzike, šljokica i Studija 54”, rekao je Rodžers publici, nakon čega su počeli da se ređaju hitovi “We are Family”, “Lost in Music”, “Like a Virgin”, “Lets Dance” i “Everybody Dance”.

“Sve pesme koje večeras slušate su naše. Mi nismo bend koji svira obrade”, dodao je Rodžers, a ono što je njihovom nastupu dalo posebnu dimenziju je reakcija publike koja je znala hitove stare i tri – četiri decenije.

Nail Rodžers je u prvi plan svetske muzičke scene ponovo došao saradnjom sa francuskim dvojcem Daft pank (Duft Punk) i njihovom zajdničkom pesmom „Get Lucky”, koja je ove godine nedeljama dostizala prva mesta top lista širom sveta.

Iako pesma „Get Lucky” ne spada u repertoar benda Šik, nakon završetka koncerta ona se odmah začula sa razglasa i u publici izazvala neverovatno oduševljenje. Rodžers je na bini ostao do kraja pesme, zapanjeno slušajući ljude koji su gromoglasno otpevali svaki stih.

Pljuskovi, grmljavina i vetar nakratko su poremetili sam početak Egzita, pa je koncert repera Marčela kasnio pola sata, što im je on, zajedno sa bendom Iskaz, nadoknadio dinamičnim i nadasve zabavnim nastupom.

Na otvaranju festivala nastupio je i hor Viva Voks (Vox) poznat po vokalnim i bitboks (beatbox) obradama pop-rok muzike, a ovaj hor je učestvovao i u performansu trupe „Arkadia“, osmišljenom u čast rođendana Nikole Tesle.

Osim performansa, organizatori su publici priredili i grandiozan tradicionalni vartomet.

Ovogodišnji Egzit održava se 14. put u Novom Sadu, a prema očekivanjima organizatora Petrovaradinsku tvrđavu će ove godine posetiti oko 40.000 ljudi dnevno.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga