Direktorka novosadske TV K9 nastavlja štrajk glađu

"Problemi mnogo dublji od dugova, neophodan dogovor o dugoročnom rešenju"

23. maja 2018

Direktorka televizije K9 Maja Pavlović nastavila je danas štrajk glađu zbog gašenja signala te TV stanice.

Ona je agenciji Beta kazala da očekuje od nadležnih ministarstava – Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, razgovor, pre svega, o položaju elektronskih medija, ali i o konkretnoj situaciji koja je dovela do gašenja signala televizije K9 i njenog protesta.

Pavlović je rekla da ponuda preduzeća Emisiona tehnikа i veze (ETV) da joj se dug reprogramira na 24 rate, da bi joj se odmah omogućio signal, za nju u ovom trenutku nije aktuelan, jer su problemi mnogo dublji.

Njeni problemi odnose se na nadoknadu koje ova televizija plaća Regulatornom telu za elektronske medije (REM) i ETV, ali i neravnopravnih uslova na tržištu.

Pavlović je kazala da očekuje da ministri informisanja i telekomunikacija što pre zakažu sastanak, kojem bi prisustvovali predstavnici REM i ETV i da se u neposrednom razgovoru nađe dugoročno rešenje za položaj ove, ali i drugih regionalnih televizija.

Iz nadležnih ministarstava, kako je Pavlović rekla za agneciju Beta, nije stigao nikakv poziv.

Pavlović od 21. maja štrajkuje glađu u prostorijama televizije, nakon što je preduzeće Emisiona tehnika i veze 18. maja, posle 20 godina postojanja, ugasilo signal Kanala 9 zbog duga.

Savez antifašista Vojvodine traži da se uključi signal TV Kanal 9

Savez antifašista Vojvodine (SAV) apelovao je večeras na nadležne institucije da do konačnog razrešenja problema, preduzeće Emisiona tehnika i veze povuče odluku o gašenju signala Televizije Kanal 9 iz Novog Sada.

“Sloboda medija u našem društvu u krajnje je alarmantnom stanju i jedino su organi vlasti odgovorni za ovakav scenario. Autoritarno, pristrasno i oportuno ponašanje države spram medija mora prestati”, poručio je u saopštenju za javnost sekretar SAV-a Radivoje Jovović.

Dodao je da nadležni organi, u skladu sa principima vladavine prava, treba da razmotre pitanja pravnog statusa Kanala 9 i finansijskih potraživanja između države i ove televizijske kuće i poručio da antifašisti neće dozvoliti povratak u devedesete godine prošlog veka.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga