Direktor novosadskog vodovoda podneo ostavku

Zbog prelaska na drugu funkciju

28. maj 2014

Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ iz Novog Sada Dragan Božić podneo je danas ostavku na to mesto zbog prelaska na drugu funkciju.

Božić je u saopštenju naveo da je tokom godinu dana njegovog mandata u novosadskom vodovodu izgrađeno i rekonstruisano više od 50 kilometara nove i stare vodovodne i kanalizacione mreže, kao i da je započeto premeštanje centralnog kanalizacionog kolektora.

Dodao je da je tokom njegovog angažmana počela i dogradnja fabrike vode u Novom Sadu, koji finansira Evropska investiciona banka sa oko 15 miliona evra.

Mediji prenose da je stanje u javnim preduzećima u Novom Sadu veoma loše i da je najavljena rekonstrukcija nakon redefinisanja odnosa u gradskoj vlasti, koja bi trebala da bude završena do kraja nedelje.

Član gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić rekao je Radioteleviziji Vojvodine da će posle završenog redefinisanja odnosa u gradskoj vlasti „biti stvoreni uslovi za popravljanje svega što nije funkcionisalo u poslednjih godinu i po dana“.

„Svi direktori koji ne mogu da se uhvate u koštac sa problemom viška zaposlenih biće smenjeni, a njih nije postavila izvršna vlast, već Skupština grada“, istakao je Mandić.

Sindikati zaposlenih u javnim preduzećima najavili su i štrajkove ako „nesposobni direktori ne budu smenjeni“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga