Direktor: Novosađani više neće piti svetu vodicu

"U preduzeću smatramo ovu praksu neprimerenom i nećemo je nastavljati"

29. jul 2016

Novoimenovani direktor Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Novog Sada Gvozden Perković izjavio je danas da će prekinuti praksu osveštavanja vode iz gradskog vodovoda, koju je u poslednje dve godine sprovodilo prethodno rukovodstvo.

U preduzeću smatramo ovu praksu neprimerenom i nećemo je nastavljati, rekao je Perković, koga je na mesto direktora kandidovala Liga socijaldemokrata Vojvodine.

On je za portal 021 dodao je da će se ubuduće samo skromno obeležavati dan firme, a sredstva namenjena proslavi dana firme biće uplaćena u dobrotvorne svrhe.

Praksu osveštavanja vode iz gradskog vodovoda uvelo je rukovodstvo preduzeća u vreme dok je njime upravljao Pokreta Dinara-Drina-Dunav. Tu praksu je inicirao tadašnji savetnik direktora Vodovoda i kanalizacije Tomislav Bokan.

Vest da je sveštenik Srpske pravoslavne crkve osveštao vodu iz gradskog vodovoda preneli su i veliki svetski mediji 2015. godine, a voda je osveštana i ove godine u januaru mesecu, na verski praznik Bogojavljenje, koji je proglašen krsnom slavom firme.

Praksu javnih i komunalnih preduzeća da obeležavaju krsnu slavu ranije je kritikovala i pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih, koja je kazala da se na taj način krši načelo sekularnosti države i jer je krsna slava porodični običaj.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga