Direktor JP u Novom Sadu ima više pomoćnika od gradonačelnika Njujorka

"Lažne poštenjačine i lažni borci za reforme"

13. dec 2015

Demokratska stranka (DS) optužila je danas gradsku vlast u Novom Sadu da, uprkos zabrani, nastavlja da zapošljava u gradskim javnim preduzećima i navela da direktor JP Zavod za izgradnju grada po prvi put u istoriji ima duplo više pomoćnika i savetnika nego gradonačelnik Njujorka.

“Po tome će, baš kao i aktuelni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ostati zapamćen u istoriji gradske vlasti”, naveo je DS u saopštenju za javnost i dodao da je u Zavodu za izgradnju grada zaposleno više od 20 ljudi, koji su svi aktivisti i funkcioneri Srpske napredne stranke, a među njima i dva odbornika u Skupštini grada.

DS je naveo da Zavod za izgradnju grada ni u jednoj godini sadašnje gradske vlasti nije realizovao svoj godišnji program investicija, pa je realna realizacija plana znatno ispod 50 posto.

“Dramatičan broj novozaposlenih, dakle, obrnuto je proporcionalan rezultatima rada preduzeća kome je poveren zadatak da realizuje najvažnije investicije u komunalnom opremanju i uređenju Novog Sada”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da je “očigledna istina” da sadašnja gradska vlast nije uspela da kreira i realizuje “doslovno nijedan” značajan razvojni projekat ili poduhvat.

“Tokom devedesetih godina prošlog veka bili su lažne patriote, danas su lažne poštenjačine i lažni borci za reforme, a sve vreme su zapravo bili i ostali nesposobni uzurpatori velikih ideja i manipulanti nedostojni grada na čijem su se čelu nezasluženo našli”, naveo je DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga