DINKO GRUHONJIĆ: Biće nam prelepo!

Saga o pavijanima

31. dec 2014

Imam dragog prijatelja koji je veliki cinik. Pa kad se u društvu povede razgovor koji, daleko bilo, kritikuje ostvarenja dvojca bez kormilara Vučić-Nikolić, on nam odmah zapuši usta rečima da ovo što mi danas živimo i što ćemo tek da živimo može da se opiše samo jednom rečju: Prelepo!

Imam i u bliskom okruženju osobu koja takođe po celi dan govori: Prelepo!, kada čita vesti, što inače bezuspešno pokušava da ne čini. Ja sam, drugim rečima, okružen cinicima. Ali, to su duhovite osobe. I inteligentne. Neuporedivo više je, nažalost, budala.

U ovom novinarskom poslu, na ovom ovde portalu, a naročito na društvenoj mreži po imenu Fejsbuk, raznog sveta ima. Motaju se tako i po stranici Autonomije na FB-u. I onda jedan deo njih, naglašeno patriJotske provenijencije, pridikuje da zašto eliminišemo “tuđa mišljenja”. Mišljenje je, međutim, kao dupe: svako ga ima. Činjenice su, dakako, sasvim drugačije: mi se zaista svojski trudimo da objavljujemo mišljenja cenjenog auditorijuma. Ali, kad smo već povukli paralelu između razmišljanja i dupeta, onda možemo izvući jednostavan zaključak: Autonomija se trudi i svojski će se truditi da ne objavljuje čitalačka – sranja! Ma koliko ona “prelepa” bila. Dakle, ako vam se ne sviđamo, što se onda jadni mučite i teškom mukom sričete to što pišemo.

Imam još jednog dragog drugara koji kaže da ne može da gleda, sluša i čita ama baš ništa što Vučić kaže. Veli da ne može jer se oseća kao žrtva silovanja koja je prinuđena da ponovo prolazi kroz traumu tako što gleda svog silovatelja, koji je ne samo na slobodi, već je i “uvažen građanin”. Treći moj prijatelj kaže da ga je svaki dan sramota zato što je Nikolić master Tomislav predsednik Srbije. Onaj prvi moj prijatelj dobacuje iz ćoška: Prelepo!

Opet neka moja prijateljica danas me obaveštava da je od neke tamo studentkinje čula da uređujem Autonomiju s jasnim zadatkom da otcepim Vojvodinu od Srbije. I da za tu “uslugicu” dobijam silne novce od, naravno, zapadnih tajnih službi. Druga grupa univerzitetskih mladih ljudi a bogami i starijih, takorekuć kolega, voli da se, poput crvenoguzog pavijana, vere po mom rodoslovnom stablu i da me zove Sabahudin. I oni, dakle, imaju mišljenje da će me na taj način “etnički denuncirati”. Ali, umesto mišljenja, preostane im jedino crveno dupe. Pa se ne zna šta im je lice a šta stražnjica. Prelepo!

A Novi Sad je isto prelep! Nikad prljaviji, neuredniji, nebezbedniji nije bio. Nikad veća bagra njime nije upravljala. Na delu je prava i prelepa invazija skakavaca. Organizovanih u kartele. Koji će očerupati sve čega se dotaknu. Ali, jebe se njima za Novi Sad! Kao što im se živo fućka i za bilo šta drugo. Uključujući i svoje naslednike, koje uče da kradu i da se valjaju u blatu. Da grokću i jedu sve što stignu.

Sada mediji javljaju da će Novi Sad u bliskoj budućnosti dobiti “Dino-park”. Odnosno “zabavni park” u kojem će biti postavljene replike dinosaurusa. Naravno, za te potrebe će se upropastiti još jedan park. Ovaj put onaj kod Železničke stanice. Jer, pavijani ne vole parkove. Oni ih podsećaju da su netom sišli sa lijane. Ali taj “Dino-park” je zapravo skroz okej. Jer Novi Sad svakako sve više podseća na park iz doba Jure.

Želimo vam zdravu, srećnu i punu ljubavi 2015. godinu.

Sve u svemu, ne sekirajte se, jer biće nam – prelepo!

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga