Dinkić: Razgovara se o promeni gradske vlasti u Novom Sadu

Matematika pokazuje da je jedini mogući način za promenu gradske vlasti - kupovina odbornika!

25. jula 2012

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da se razgovara o mogućnosti “prekomponovanja” gradske vlasti u Novom Sadu, dok se o tako nečem ne razgovara kada je u pitanju Beograd.

“Dragan Đilas je kao nosilac liste dobio 37 odsto glasova Beograđana i tu bi bilo nelegitimno prekomponovati vlast, dok u Novom Sadu to nije slučaj. Demokratska stranka je u Novom Sadu ostvarila dobar rezultat, ali daleko ispod onog koji garantuje sigurnu vlast”, rekao je za Dinkić za današnji novosadski “Dnevnik”.

Dodao je da URS  nema odbornike ni u Beogradu ni u Novom Sadu i rekao da iznosi svoje mišljenje, kao i informacije kojima raspolaže.

„Mi nismo politički zainteresovani za to šta će se dogoditi u Novom Sadu jer nemamo odbornike i nećemo učestvovati u toj novoj gradskoj vlasti, ko god da je formira, ali imam informacije da se razmišlja o tome, ali ne samo za Novi Sad već i za Sombor i za neke druge gradove u Srbiji, poput Leskovca”, kazao je Dinkić.

Komentarišući spekulacije o tome da nova vladajuća garnitura formirana na nivou Srbije neće menjati gradsku vlast u Beogradu, jer zamenik predsednika DS-a i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas na taj način dobija podršku u unutarstranačkoj borbi za lidersko mesto Dinkić je rekao da ga ne zanimaju odnosi unutar DS-a.

U Novom Sadu je na vlasti koalicija DS, Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), i koalicije predvođene Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

DS je na izborima osvojio 18 odborničkih mandata, LSV, na čijoj listi su bili i kandidati Srpskog pokreta obnove, 15, a koalicija oko SPS-a sedam mandata, tako da imaju 40 od ukupno 78 odbornika.

Srpska napredna stranka osvojila je 15 mandata, Romska demokratska stranka šest, Demokratska stranka Srbije, Srpska radikalna stranka i Dveri po pet, Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO) po jedan mandat.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga