Dinkić: Parada ponosa je egzibicionizam

Lider URS Mlađan Dinkić rekao da razume različitosti, ali da je potreba za paradiranjem egzibicionizam, koji nije nužan

24. avg 2011

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić kazao je da ne podržava održavanje Parade ponosa jer je to egzibicionizam, ali da pripadnici gej populacije treba da imaju svoja prava.

„Lično ne razumem njihovu potrebu da paradiraju, jer smatram da im prava nisu ugrožena. Ali ako oni smatraju da je to način da ispolje svoje opredeljenje nemam ništa protiv. Ima i drugih grupa koje se razlikuju, pa nemaju potrebu da paradiraju“, kazao je Dinkić za današnji „Blic“.

On je dodao da razume različitosti, ali da je potreba za paradiranjem egzibicionizam, koji nije nužan. Govoreći o predlozima URS-a odnosno o profesionalizaciji javnih preduzeća, Dinkić je ocenio da to neće biti prihvaćeno u aktuelnom sazivu Skupštine.

„Socijalisti koji su čitavu partiju dvadeset godina gradili na partokratiji već su rekli da su protiv toga“, navodi on.

Lider URS-a je kazao da je sistem partokratije počeo da se gradi u vreme bivšeg predsednika Srbije i Socijalističke partije Srbije (SPS) Slobodana Miloševića, jer su partijski kadrovi držali sve javne funkcije od republičke vlade, preko javnih preduzeća, bolnica, „do dna“.

„SPS ima iskustvo da je uz pomoć tog sistema deset godina vladao i smatraju da je to osnov snage njihove partije. Mislim da greše“, rekao je on.

Dinkić je istakao da će decentralizacija i depolitizacija biti okosnica predizbornog programa URS. On je ocenio i da stranke ne treba međusobno da se napadaju tokom kampanje, već da svaka iznosi svoje ideje, kao i da URS neće prvi nikog napadati.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga