Đinđićevu viziju ne mogu preoteti oni kojima je bio trn u oku

Vasin: Streljali su i njega i njegovu viziju

01. avg 2016

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin podsetio je da se danas navršavaju 64. godine od rođenja bivšeg, u atentatu ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića i ocenio da sadašnji vlastodršci neće uspeti da “preotmu” Đinđićevu viziju.

“I mogu oni prati svoju savest podižući spomenik Zoranu Đinđiću, ali nisu svesni da je Srbija već puna njegovih spomenika. U našim srcima”, naveo je Vasin u izjavi za javnost.

Dodao je da njegovu viziju pokušavaju da “preotmu” oni koji su joj se, za vreme njegovog života, najviše odupirali.

“Ne, to ne može. Nemoguće je da Zoranove misli realizuju oni koji nikada nisu osetili svu njegovu strast, a još je više nezamislivo da o njoj pričaju oni koji su nekada bili uz njega, a sada su sa druge strane medalje. Takvih se stidimo”, poručio je Vasin.

On je oštro kritikovao medije zato što nisu posvetili pažnju godišnjici Đinđićevog rođenja.

“Šta ćemo, današnja Srbija je zemlja tabloidnih vrednosti sa starletama u glavnim ulogama, u kojoj su na vlasti upravo oni kojima je za života Zoran Đinđić bio trn u oku”, kazao je Vasin.

Prema njegovim rečima, Đinđić je bio veliki reformator, političar, obnovitelj Demokratske stranke, čovek sa vizijom Srbije kao evropske zemlje vrednih i srećnih ljudi, političar koji je po izboru magazina „Tajm“ proglašen za jednog od najvažnijih političara u svetu na početku 21. veka.

“Mi, iskreni poštovaoci lika i dela Zorana Đinđića, nikada ga nećemo zaboraviti. Njega smo poznavali i podržavali. Znali smo kakav je i ko je. Zato smo ga voleli i sledili. Nažalost, nikada nismo dočekali da vidimo njegovu Srbiju. Streljali su i njega i njegovu viziju. Neka je slava velikom dr Zoranu Đinđiću”, poručio je Miroslav Vasin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga