- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Đilas: Radoš Ljušić je ideolog Obraza!

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas pozvao je danas Vladu Srbije da promeni odluku o imenovanju Radoša Ljušića za vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika“.

„I stručnoj javnosti i građanima Srbije je jasno da nacionalnu izdavačku kuću ne može uspešno da predvodi čovek koji je javnosti, između ostalog, poznat po ideološkom profilisanju ultranacionalističke, desničarske organizacije ‘Obraz'“, naveo je Đilas
u izjavi dostavljenoj medijima.

Đilas je za Ljušića naveo da „srpsku intelektualnu elitu naziva izdajnicima i deli ih na podobne i nepodobne, da napada nevladine organizacije i civilno društvo, a nastavnike i učitelje etiketira kao potkupljive“.

Predsednik DS je za dosadašnjeg direktora Slobodana Gavrilovića naveo da je najbolji dokaz da svoj posao nije obavljao kao partijski činovnik činjenica da je uspeo da od javnog preduzeća koje posluje u uslovima konkurencije, sa mnoštvom privatnih izdavača, učvrsti i ojača poziciju „Službenog glasnika“.

„U vreme opšte ekonomske i finansijske krize, kada i mnogo profitabilnije delatnosti od izdavaštva propadaju, ‘Službeni glasnik’, predvođen Slobodanom Gavrilovićem, postizao je odlične rezultate. Sramni medijski napadi na Slobodana Gavrilovića su nedopustivi i prave nemerljivu štetu JP ‘Službeni glasnik'“, istakao je Đilas.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!