Dijalog mladih grafičara iz Srbije i Bosne i Hercegovine

"Dijalog" prati razvoj i ukazuje na sličnosti i razlike istih generacija stasalih na istim geografskim prostorima, ali pod uticajem različitih društvenih okolnosti

26. feb 2013

Izložba grafika mladih umetnika iz Bosne i Hercegovine i iz Srbije „Dijalog“ otvorena je večeras u Galeriji likovne umetnosti „Poklon-zbirka Rajka Mamuzića“ u Novom Sadu.

Izložba je regionalni projekat, u organizaciji Centra za grafiku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, predstavlja 45 umetnika iz i 43 umetnika iz Bosne i Hercegovine, koji su stasali posle 2000. godine.

Orijentisana je na generacije umetnika o kojima se veoma malo zna van granica njihove sredine i predstavlja uvid u aktuelnu grafičku scenu dve nekada blisko kulturno povezane umetničke sredine.

„Dijalog“ prati razvoj i ukazuje na sličnosti i razlike istih generacija stasalih na istim geografskim prostorima, ali pod uticajem različitih društvenih okolnosti, navodi se u pratećem materijalu uz izložbu. Centar za grafiku iz Beograda na taj način uspostavlja dijalog sredine sa Akademijama likovnih umetnosti u Sarajevu, Banjaluci, Trebinju i Širokom Brijegu, te postavlja platformu saradnje umetničkih škola, kao odgovor na jasnu potrebu za razmenom iskustava u istraživanju i eksperimentima.

Izložba „Dijalog“ je otvorena do 11. marta.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga