Dević (ATP Vojvodina): Vučić direktno osujetio istragu protiv odgovornih za aferu

"Po direktnom nalogu Aleksandra Vučića istraga je okrenuta u suprotnom smeru, kako bi zadovoljio one čiji su veliki interesi u pitanju"

17. maja 2018

Vlasnik preduzeća ATP Vojvodina Ilija Dević optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je dao direktni nalog da se preokrene istraga u aferi izgradnje međumesne autobuske stanice u Novom Sadu, kako bi zaštitio odgovorne za tu aferu.

“Iako je Evropska komisija svrstala slučaj ATP Vojvodina među 24 sporne privatizacije kao jedini gde je oštećen investitor a ne država Srbija, po direktnom nalogu Aleksandra Vučića istraga je okrenuta u suprotnom smeru, kako bi on zadovoljio one, kako je ranije rekao, čiji su veliki interesi u pitanju. Nakon toga sprečeno je izvršenje pravosnažne izvršne sudske presude”, naveo je Dević u pismu javnosti.

On je podsetio na Vučićevu izjavu iz vremena dok je bio u opoziciji, a koja se odnosi na Iliju Devića: “Oni su ga uništili, oni su ga uništili, oni su ga uništili, reč je o Iliji Deviću i oni su ga uništili, lično sam pokušao da pomognem čoveku, pozivao razne ljude i nisam uspeo, nisam uspeo, zato što niko nije hteo da čuje, zato što su to bili nečiji veliki interesi u pitanju”.

Dević je naveo da je današnje pismo uputio na više hiljada adresa u zemlji i inostranstvu.

“Postavlja se pitanje šta stoji iza ovakvog ophođenja države Srbije prema meni, ko su ti sa velikim interesom za koga država Srbija mene uništava”, naveo je Dević.

Optužio je Ministarstvo pravde da “pakuje kriminalnu situaciju” u Srbiji u pravni okvir, kako bi neistinama i kriminalom predstavljali borbu protiv korupcije u pregovorima o pristupanju sa EU.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga