Mladi Vojvođani napravili igricu Pčelica

U potpunosti želimo da se držimo naše prvobitne ideje a to su igre bez ikakvog vida nasilja, jer smatramo da deca sve više uzimaju primer i grade svoju ličnost na osnovu stvari viđenih sa ekrana

08. dec 2013

Devetnaestogodišnjaci Nenad Preradović iz Bajše i Vukašin Laušev iz Subotice napravili su i „lansirali“ igricu „Pčelica“ (Busy Bee Sky Kingdoms), koja je na Guglu za samo nekoliko dana dostigla zapaženu popularnost.

Preradović je za agenciju Beta ispričao da je cela zamisao za igricu nastala kada su bili treći razred srednje škole, a ozbiljno su joj se posvetili prošlog decembra.

„Kroz rad na igri smo mnogo naučili, postali smo bolji u tome što radimo, pronašli nova rešenja za probleme na koje smo nailazili. Trebalo nam je više od 11 meseci, nepunih godinu dana da od jedne ideje dođemo do proizvoda koji je spreman za širu javnost, spreman za market“, ispričao je Preradović.

Prema njegovim rečima, igra je predviđena za sve uzraste i ona ne sadrži nikakav vid nasilja, grubih reči ili poroka.

„Hteli smo da napravimo igru koja će biti opuštena, bez preterane akcije, bez nerviranja, igru u kojoj će moći da uživaju svi, kako oni najmlađi tako i oni najstariji. Time smo postigli efekat da se ljudi osećaju opušteno, smireno i pomalo isključeno iz bučnog i brzog sveta oko nas“, naveo je Preradović.

Dodao je da je igra u 2D tehnologiji, jer se mnogi stariji igrači još sećaju dana kada su na Nintendu i sličnim konzolama igrali igre kao što je „Super Mario“, i nisu znali za sve „čari“ 3D grafike.

On je objasnio da je igrica ipak obogaćena detaljima i sitnicama koje daju prividni osećaj 3D tehnologije.

Nenad Preradović je zahvalio svima koji komentarišu igricu, jer ih to motiviše da uče i da rade, kao i da u budućnosti stvore nešto još bolje.

„Naravno, u potpunosti želimo da se držimo naše prvobitne ideje a to su igre bez ikakvog vida nasilja, jer smatramo da deca sve više uzimaju primer i grade svoju ličnost na osnovu stvari viđenih sa ekrana“, rekao je Preradović.

Igrica je u potpunosti besplatna i dostupna svima koji žele da je skinu i probaju na adresi: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.p.k

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga