Devetnaesti Festival uličnih svirača – Gradić fest u Novom Sadu krajem avgusta

Biće organizovani i Cinema city, Berberaj, Terminal Music & Arts Festival, Fruškać, Pozorište promena, Mechanix, Suburbium, UGRIP i Danube streamwaves

19. jula 2019

Devetnaesti po redu Gradić fest – Festival uličnih svirača održaće se u Novom Sadu od 29. do 31. avgusta, a nastupiće Artan Lili, Who See, Autopark, Gramophonedzie, Dunja Ercegović, Adam Ben Azra, The Wackids, Bruital, Krejg Saton, saopštili su danas organizatori.

Ove godine biće organizovan i Rok kamp za devojčice, koji je pokrenula grupa aktivistkinja i muzičarki koje su na taj način želele da podrže i podstaknu inicijativu devojčica da se prihvate instrumenata i kreativno počnu da se izražavaju kroz rok muziku.

Biće predstavljen i veliki međunarodni projekat Pinocchio joins the orchestra in the S.TR.E.E.T, koji čine mladi muzičari iz Portugalije, Italije i Srbije, koji kao inspiraciju uzimaju čuvenu priču o drvenom lutku Pinokiju.

Osim njih, na Festivalu uličnih svirača – Gradić festu nastupiće umetnici i izvođači koji su odabrani putem konkursa.

Festival će biti otvoren tradicionalnom povorkom, a pored tog festivala, u isto vreme biće organizovani i Cinema city, Berberaj, Terminal Music & Arts Festival, Fruškać, Pozorište promena, Mechanix, Suburbium, UGRIP i Danube streamwaves, koji će svi zajedno činiti ovogodišnji Gradić fest.

Program Gradić festa dešavaće se na više lokacija u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Festival uličnih svirača – Gradić fest organizuje Umetnička asocijacija Inbox iz Novog Sada, uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga