Deseto veče Novosađani lupali u šerpe i duvali u pištaljke

"Spontana“ podrška aktuelnoj vlasti po krovovima zgrada u 20.30, uz bakljadu i vatromet, večeras su po prvi put izostala

05. maj 2020

Građani Novog Sada danas su po deseti put lupali u šerpe i duvali u pištaljke i vuvuzele nezadovljni načinom na koji se aktuelna vlast u Srbiji ophodi prema njima tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije korona virusa.

Nakon aplauza lekarima tačno u 20.00, u svim delovima Novog Sada u 20.05 usledila je gromoglasna reakcija sa terasa, na kojima građani Srbije jedino mogu da borave nakon 18.00 sati zbog policijskog sata koji je uveden pre više od mesec dana.

Buke je večeras bilo sa balkona na Novom naselju, naseljima Liman, Grbavica, Podbara, Detelinara i Adamovićevom naselju. Negde je podrška bila najjača do sada i najduže je trajala.

Za razliku od prethodnih nedelju dana, kada su poslanici Srpske napredne stranke najavili podršku Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, koja je realizovana kroz „spontana“ okupljanja građana po krovovima zgrada i u Novom Sadu, često uz bakljadu i vatromet, večeras je ta vrsta performansa po prvi put izostala.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga