Deonice Fejsbuka na dnu, rezultat poslovanja loš

Ali, promet firme je porastao za 32 odsto u odnosu na prethodnu godinu, na 1,18 milijardi dolara, dok se očkivalo 1,15 milijardi

28. jula 2012

Šampion društvenih mreža sveta pao je u petak na berzi, dospevši, po objavljivanju razočaravajućih rezultata, na nivo nizak bez presedana.

Cena deonica te firme sa sedištem u Kaliforniji koja je debitovala na Njujorškoj berzi 18. maja, pala je samo u petak za čak 11,7 odsto, na 23,71 dolara što je 38 odsto ispod cene s kojom su maja izašle na berzu – 38 dolara.

Akcije Fejsbuka su u petak u jednom trenutku bile pale na 22,28 dolara.

Fejsbuk je u četvrtak objavio neto gubitak od 157 miliona dolara, dok je pre godinu dana imao prihod od 159 miliona dolara.

Ali, promet firme je porastao za 32 odsto u odnosu na prethodnu godinu, na 1,18 milijardi dolara, dok se očkivalo 1,15 milijardi.

Pad od petka je izraz „zabrinutosti (investitora) zbog načina na koji ta kompanija očekuje da stvori značajan prihod preko mobilnih uređaja“, objašnjeno je na sajtu za finansijske analize http://247WallSt.com.

To se odrazilo i na investitore, te je „Berkliz“ (Barclays) prognozu cene deonica Fejsbuka smanjio sa 35, na 31 dolar po komadu.

Nasuprot tome, „Kredi Suis“ (Credit Suiše) je zadržao procenu buduće cene od 34 dolara, uz napomenu da je Fejsbuk „dobro pozicioniran da zaradi od rasta društvenih mreža“.

(Beta-AFP)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga