- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Deo redakcije Hlas ludu izrazio solidarnost sa kolegama u RTV-u

Deo uredništva nedeljnika Hlas ludu poslao je danas slovačkim medijima saopštenje za javnost u kojem izražava solidarnost i podršku sa svojim kolegama na RTV Vojvodina, od kojih je deo ostao bez posla u talasu otpuštanja u pokrajinskom javnom medijskom servisu.

Deo redakcije slovačkog nedeljnika izrazio je zabrinutost da će smanjenje broja zaposlenih u slovačkim radio i televizijskim redakcijama otežati funkcionisanje ove dve redakcije, što se može negativno odraziti i na kvalitet i na kvantitet.

„To bi moglo direktno ugroziti stečeno pravo na objektivno informisanje na maternjem jeziku. Istovremeno, razmišljamo i o tome da slična sudbina može zadesiti i Hlas ludu u budućnosti“, navodi se u otvorenom pismu.

Izrazili su žaljenje što u nedeljniku Hlas ludu „ne mogu čitaoce da informišu o događajima u RTV-u, protestima i zahtevima zaposlenih, niti da izraze svoje mišljenje jer vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika Hlas ludu smatra da time nisu oni pogođeni, te da o tome ne treba pisati“.

„Zato na ovaj način izražavamo solidarnost sa kolegama u RTV-u, posebno u slovačkim redakcijama na radiju i televiziji, ali i sa svim ostalim ugroženim redakcijama. Istovremeno, podstičemo ih da istraju u zahtevima za očuvanjem radnih mesta i kvalitetom i kvantitetom programa“, piše u otvorenom pismu.

Pismo je potpisalo deset članova redakcije Hlas ludu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!