Demontirana bomba od dve tone

Zbog plana demontiranja iz Koblenca je evakuisano oko 45.000 stanovnika koji žive u krugu od dva kilometra od mesta gde je bomba pronađena. Još je uobičajeno da se u Nemačkoj nađu neeksplodirane savezničke bombe

04. dec 2011

Ogromna bomba iz Drugog svetskog rata pronađena prošle nedelje u nemačkom gradu Koblencu danas je uspešno deaktivirana, pošto je iz grada evakuisana polovina stanovnika, saopštili su vatrogasci.

Portparol vatrogasne službe Koblenca Bajko Brajtbart je rekao da će stanovnici grada biti evakuisani dok druga granata pronađena u blizini ne bude deaktivirana kontrolisanom eksplozijom.

Evakuacija građana Koblenca je jedna od najvećih evakuacija nemačkog stanovništva u vezi sa zaostalim bombama od 1945. godine.

Tokom demontiranja je bilo angažovano 2.500 policajaca, vatrogasaca i medicinskih službenika.

Bomba britanske proizvodnje, teška gotovo dve tone je prošle sedmice pronađena odmah pored američke bombe, teške 125 kilograma, što se dogodilo zato što je vodostaj Rajne izuzetno opao zbog dugotrajne suše.

I šest i po decenija posle Drugog svetskog rata, još je uobičajeno da se u Nemačkoj nađu neeksplodirane savezničke bombe.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga