Demonstranti poslali diplomu ministru Stefanoviću poštom

"Lažna elita su svi oni koji iz ličnih interesa ljube skute diktatoru Aleksandru Vučiću"

14. jula 2019

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ došli su sinoć u protestnoj šetnji do zgrade Rektorata i u obližnjoj pošti ubacili diplomu u poštansko sanduče za ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića jer je njegova „prilično diskutabilna“.

„Umesto da javnosti daju odgovore na niz pitanja o diplomi i objasne problematičnu situaciju predsednik Vučić i premijerka Brnabić ga brane“, rekao je jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ Miodrag Simović nakon što je ubacio diplomu za ministra Stefanovića adresiranu na Vladu Srbije.

On je rekao „Stefanović je diplomirao“ i pozvao okupljene na novi protest iduće sedmice.

Neposredno pre ovoga, javnosti se obratio nastavnik u penziji iz Niša Slavoljub Blagojević koji je opisao kako su ga na mitingu vlasti priveli jer je, kako je rekao, istakao karikaturu.

O pristicima koje trpi okupljenima je pričala novinarka „Indjija kafea“ Verica Marinčić.

Okupljeni građani su prava elita jer se ne plaše da dignu svoj glas

Potpredsednica Demokratske stranke i odbornica te stranke u Skupštini opštine Vršac Dragana Rakić poručila je danas na skupu „Jedan od pet miliona“ u centru Beograda okupljennima da su oni, kako je rekla, prava elita jer se ne plaše da dignu svoj glas u borbi za opšte dobro.

„Lažna elita su svi oni koji iz ličnih interesa ljube skute diktatoru Aleksandru Vučiću“, rekla je Rakić navodeći da se Vučić „plaši jedinstva opozicije i pokušava da unese razdor, ali da u tome neće uspeti“.

Ona je rekla da se „lažna diploma može dobiti u svakoj zemlji, ali da samo u Vučićevoj Srbiji sa njom možete postati ministar policije“.

Prema njenim rečima u svakoj normalnoj zemlji bi zbog takve afere pala vlada.

„Nema pravde, zato je tražimo na ulici, bićemo tu koliko god treba dok ne vidimo leđa Vučiću i svima onima koji uništavaju Srbiju“, poručila je Rakić koja je članica Asocijacije slobodnih odbornika.

Kod Terazijske česme okupljenima se obratio i Marko Radosavljević koga je na prošlom pretestu u Beogradu policija privela, zbog kako je rekao, pištaljke.

„Nisu me ućutkali i neću prestati da se borim protiv ovog zla koje je okupiralo državu“, rekao je Radosavljević.

On je poručio građanima da se mora pružiti „ozbiljan otpor ovom teroru“ napominjući da je on „za svaki legitiman građanski otpor“.

Jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ Miodrag Simović rekao je da „Vučić štiti (ministra policije) Nebojšu Stefanovića zbog njegove lažne diplome, a predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković novinara Zorana Ćirjakovića“.

On je pozvao okupljene da odu do zgrade Rektorata čija je dužnost da preispita rad svih univerziteta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga