Demonstranti: Nepoznate osobe nas snimaju i prate

Nastavak novosadskih protesta u ponedeljak

13. apr 2017

Oko hiljadu građana okupilo se na desetoj po redu šetnji “Protiv diktature” u Novom Sadu, a nekoliko inicijatora protesta požalilo se da ih nepoznate osobe snimaju i prate.

Oni su novinarima kazali da ih “već danima nepoznati ljudi fotografišu, snimaju i da im dolaze ispred kuća”.

U uvodnom obraćanju, student Milan Perišić rekao je da je juče prikupljeno 12.000 dinara donacija građana i naveo da će novac biti iskorišćen za organizaciju narednih skupova, odnosno za plaćanje kamiona, tehničke opreme i za štampanje letaka.

On je rekao da će novosadski protesti tokom uskršnjih praznika neće održavati, a prvi naredni će biti održan u ponedeljak.

“Pauzu u naredna tri dana iskoristićemo da se bolje povežemo sa vama. Razlog nisu samo praznici. Želimo da proširimo ekipu koja ovo organizuje, jer ovde treba da budemo svi i da nas u ponedeljak bude još više”, kazao je Perišić.

Pozvao je sve prisutne da dopru do sugrađana i komšija i pozovu ih da se masovno priklljuče protestima sledeće nedelje.

Protest Novi Sad deseti dan foto Maja Ledjenac1Prema njegovim rečima, bilo je grešaka u organizaciji protesta, što samo pokazuje da su protesti spontani i da će takvi ostati do kraja.

“U ovoj masi nije moguće da svi budemo istih shvatanja. Nismo ovde da upiremo prstom u različitosti i govorimo šta je obojeno čime, već da pokažemo da možemo zajedno da se borimo protiv zajedničkog neprijatelja a to je ova vlast i truli sistem koji su uspostavili”, poručio je Perišić.

Na čelu kolone, koju predvode dobošari, demonstranti nose velii transprent “Prtotiv sistema”.

Oni duvaju u pištaljke i nose zastave Srbije i Vojvodine, kao i transparente “Srbija ima F”, “Čestitam vam prvih 10 od prvih 100 dana”, “Sine, zajedno smo jači”, “Transparentom za transparentnost”.

Učesnici nose i poruke podrške medijima i novinarima, među kojima je i “Nećemo ovaj mrak, vrati nam Utisak”.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga