Demonstranti iz Novog Sada dolaze u Beograd na protest

"Lokalni izbori su opet protekli u znaku batinaša u crnim džipovima"

24. apr 2017

Učesnici 16. po redu protesta “Protiv diktature” u Novom Sadu poručili su danas da će se sutra pridružiti velikom protestu, koji u Beogradu organizuje Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd”.

“Sutra je veliki protest u Beogradu i dobro bi bilo da nas što više ode u Beograd na protest”, rekao je Miran Pogačar iz Studentskog pokreta Novi Sad i pozvao građane da se pridruže i sindikalnim protestima za 1. maj.

Dodao je da će sutra u Beogradu biti razgovora i o budućnosti aktuelnih protesta. “Postigli smo rezultate, izašli smo na ulice, pokazali smo da nas ima, da se ne plašimo i da nećemo da ćutimo”, poručio je Pogačar.

Prema njegovim rečima, lokalni izbori koji su juče održani u nekoliko opština u Srbiji još jednom su pokazali nasilnu prirodu aktuelne vlasti.

“Ti izbori su opet protekli u znaku batinaša u crnim džipovima, koji obilaze sva biračka mesta i zastrašuju ko god misli drugačije. Mi nećemo da trpimo ovu vlast!”, kazao je Pogačar.

Oko 150 učesnika protestne šetnje na početku kolone nosi veliki transparent “Protiv sistema”, kao i transparente “Učiteljice su uz studente”, “Ko misli da mu je dobro neka trpi”, “Da li te je učiteljica tako učila”, “Besplatno zdravstvo”.

Tu je i crvena zastava sa natpisom “Proleteri svih zemalja, ujedinite se”, kao i jedna zastava Katalonije.

Protest u Subotici: Danas kolači, a u četvrtak koncert građana

Grupa građana u Subotici okupila se večeras ponovo na centralnom gradskom trgu na 20. protestu „Protiv diktature“ i pozvala građane koji imaju instrumente da ih u četvrtak u 19 časova donesu i da održe koncert na gradskom trgu.

Demonstranti su na današnji protest doneli kolače na kojima je šlagom bila ispisana poruka podrške njihovim prijateljima iz Zaječara gde su juče održani lokalni izbori.

Jedan od govornika podsetio je da mediji imaju veliki uticaj na živote građana zbog kojih mogu biti izloženi manipulacijama, i da je zbog toga veoma bitno kako će da shvate poruke koje im se šalju putem medija.

„Moramo filtrirati informacije jer od mora informacija koje danas nalazimo na internetu, u štampi, na televiziji, mi sami moramo da odlučimo šta je istina, a šta nije, da ne dozvolimo da nam drugi serviraju svoje istine i svoje viđenje stvari“, rekao je on.

Protest se nastavlja sutra u 19 časova ispred zgrade Narodnog pozorišta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga