Demonstranti ispred Ministarstva kulture i informisanja tražili ostavke i slobodu medija

Sutra Prvomajski uranak ispred Narodne skupštine

30. apr 2017

Učesnici protesta „Protiv diktature“ okupili su se večeras ispred Ministarstva kulture i informisanja u Beogradu i uzvikivali „Ostavke, ostavke“.

Oni su nosili transparente „Car je go“, “ Vučiću robija“, „Naš grad nama“, pevaju „Onesvesti se“, „Nećemo rijaliti“ i „Hoćemo kulturu, dole diktaturu“.

Učesnici na današnjem protestu, koji je posvećen nezadovoljstvu radom Ministarstva kulture i informisanja, uzvikuju „Slobodni mediji“, „Ua“, „Av, av“, „Sram vas bilo“, „Bando režimska“ i „Lopovi“, a sa megafona se čula sirena, dok jedan momak lupa u doboš.

Oni su zakačili isečke iz dnevnih novina na vrata Ministarstva.

Protest „Protiv diktature“ održava se od 3. aprila. Učesnici su nezadovoljni pobedom aktuelnog premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima i opštim stanjem u državi.

Prvomajski uranak ispred Skupštine Srbije

Protest „Protiv diktature“ najavio je za sutra Prvomajski uranak ispred Doma Narodne skupštine.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici okupljanje će početi u 8.30.

„U susret nadolazećem velikom prazniku rada, odlučili smo da malo odmorimo od protesta, i da organizujemo Uranak pred Skupštinom. Umesto pištaljki, doboša i transparenata, biće prasići, meso sa roštilja, kotlići na sred platoa ispred Skupštine, ali od kartona„, navodi se na Fejsbuku i dodaje da je planiran „istinski celodnevni Uranak“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga