Demolirana kuća advokatkinje Tanje Arsić

Poruka štrajkačima? Arsić je članica pregovaračkog tima Advokatske komore Srbije sa Ministarstvom pravde

21. dec 2014

Advokatska komora Vojvodine saopštila je danas da su nepoznata lica prošle noći u velikoj meri demolirala kuću advokatkinje Tanje Arsić, koja je članica pregovaračkog tima Advokatske komore Srbije (AKS) sa Ministarstvom pravde oko zahteva advokature.

Kako za 021 kaže predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić, postoje indicije da ovaj napad ima ulogu zastrašivanja jedne od glavnih predstavnica u pregovorima advokata i Ministarstva pravde.

„Postoji zabrinutost sa naše strane, jer ovaj događaj koindicira sa trenutkom vođenja pregovora. Tanja Arsić je eksponirana u tim pregovorima kao jedan od troje pregovarača, a zna se u kojoj fazi su sada pregovori. Tu je atak bio na imovinu, bez tragova klasičnog obijanja i oduzimanja stvari“, kaže Sikimić i dodaje da je Tanja Arsić dobro i nije bila prisutna u trenutku demoliranja.

„Razbijena su prilazna staza, terasa, solarni paneli, vodovodne cevi prozori i drugi delovi kuće“, navodi Sikimić o domu advokatkinje Arsić, koji se nalazi u mestu Gložan nedaleko od Novog Sada.

AKV u zvaničnom saopštenju zaključuje da se radi o „obesti, a ne pljački i razbojništvu“ jer nije bilo pokušaja ulaska u kuću, već samo namere da se „pošalje upozorenje“.

O događaju je obaveštena policija i istraga je u toku, kaže za 021 Srđan Sikimić. Kuća advokatkinje Arsić nalazi se u mestu Gložan kod Novog Sada.

Pregovori stručnih timova Ministarstva pravde i AKS juče su prekinuti, ali bi trebalo da se nastave u utorak. Za sutra je planirano održavanje Skupštine AKS na kojoj će se odlučuvati o nastavku protesta advokata, koji traje od 17. septembra u celoj Srbiji.

(021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga