Demokratska stranka osnovala centar za pravnu pomoć i zaštitu građana od političkog progona

"Policija i tužilaštvo nažalost više nisu u službi građana"

07. sep 2019

Izvršni odbor Demokratske stranke (DS) osnovao je Centar za pravnu pomoć i zaštitu građana od političkog progona, saopštila je danas ta stranka.

Predsednik Izvršnog obora DS-a Dušan Kostadinović rekao je da je osnivanje tog centra nužno kako bi se ponudila pravna zaštita svim građanima i građankama Srbije.

On je naglasio da je „svakodnevni progon političkih neistomišljenika, ali i svih drugih koji otkažu bespogovornu poslušnost Srpskoj naprednoj stranci, kulminirala situacijom koja se dešava u Paraćinu“.

Naime, on je kazao da se predstavnici lokalne vlasti i građani u tom mestu, kako je naveo, svakodnevno izloženi pretnjama, ucenama i iznuđivanju priznanja za nepostojeće krivice, a sve u cilju, kako je ocenio, prekomponovanja lokalne vlasti.

„Vekovno dostignuće, monopol države nad silom, nad policijom i vojskom, Srpska napredna stranka je suspendovala u Srbiji. Policija i tužilaštvo nažalost više nisu u službi građana, pa je samim tim odbrana naših zagarantovanih osnovnih ljudskih prava prepuštena nama samima“, navodi se su saopštenju.

DS je naveo da će njihov pravni tim biti na raspolaganju svima koji se osećaju ugroženo od strane aktuelne vlasti i predstavlja deo borbe „demokrata za normalnu i modernu Srbiju“.

Centar za pravnu pomoć i zaštitu građana od političkog progona predvodiće advokat Dejan Kranjčević, a pored njega tim će činiti advokati, članovi i simpatizeri DS-a.

DS je pozvao sve građane kojima je potrebna pravna pomoć i zaštita od političkog progona da se obrate na imejl adresu pravnitim@ds.org.rs.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga