Demokratska omladina: Deca devedesetih ne žele rat

"Ukradeno nam je detinjstvo tom lakoćom ratovanja, ne dozvoljavamo vam da nam ukradete i živote"

16. jan 2017

Vršiteljka dužnosti predsednice Demokratske omladine Jovana Majstorović optužila je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je olako najavio „dobrovoljno davanje tuđe krvi“ i dodala da je rođenima 90-tih „dosta rata, ratnohušačke politike i korišćenja politike za verbalno nasilje i štetne tenzije u društvu“.

„Ukradeno nam je detinjstvo tom lakoćom ratovanja, ne dozvoljavamo vam da nam ukradete i živote. Ni nama, ni našoj deci. Mi da ratujemo – nećemo“, navela je Jovana Majstorović povodom izjave Nikolića da je spreman da na Kosovo pošalje vojsku ako se dovedu u opasnost životi Srba.

Ona je pozvala vlast da ako ne ume da živi u miru, slozi, dijalogu i vladavini prava – to nauči od „dece devedesetih“, koja hoće tako da živi, poručivši da je takav život njihovo pravo koje im niko neće oduzeti.

„Mi, rođeni devedesetih, bili smo deca kada su sadašnji predsednik republike i predsednik vlade huškali na rat koji je razorio Balkan, zato želimo jasno i glasno da kažemo da nam je dosta rata, ratnohuškačke politike i korišćenja politike za verbalno nasilje i štetne tenzije u društvu“, navela je ona, a saopštila Demokratska stranka.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga