Demokrate pozvale Vučevića da povuče sredstva iz Srpske banke

Grad Novi Sad u Srpskoj banci ima milijardu dinara depozita

12. nov 2014

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) pozvao je danas gradonačelnika Miloša Vučevića da hitno povuče sredstva grada iz Srpske banke.

Demokrate su u saopštenju ocenile da je sramno što je gradonačelnik Novog Sada, kako se navodi, svoje lične i partijske ambicije stavio ispred interesa građana Novog Sada kojima je odgovoran i sa čijim se sredstvima kocka.

„Prema podacima iz Izveštaja o izvršenju budžeta Grada u periodu od 01.januara do 30. septembra ove godine godine, grad Novi Sad u Srpskoj banci ima milijardu dinara depozita.  Ova sredstva plasirana su na osnovu zaključka gradonačelnika od 16.februara prošle godine, kada su već uveliko bili poznati rizici poslovanja sa ovom bankom, a da su depoziti građana, a samim tim i Novog Sada, ugroženi, potvrdila je i Narodna banka Srbije“, objašnjava se u saopštenju DS.

U njemu se dodaje da je gradonačelnik Novog Sada bio jedan od glavnih zagovornika teze da je dokapitalizacija Razvojne banke Vojvodine, krunski dokaz korupcije i pljačke koju je navodno sprovela Demokratska stranka.

„Danas, gradonačelnik Novog Sada drži milijardu dinara u banci za čiju je dokapitalizaciju potrebno obezbediti 40 miliona evra koji u budžetu, za te namene, ne postoje“, navodi se u saopštenju.

Novosadske demokrate su ocenile da je Vučević „očigledno dobio nalog da sredstva grada drži u problematičnoj banci i zbog stranačke discipline se na ovako neodgovoran način odnosi prema  imovini Novog Sada i njegovih građana“.
U toj stranci su poručili da je način na koji Miloš Vučević smatra da treba da napreduje u stranci samo njegova stvar.

„Međutim, Demokratska stranka mu nikada neće dozvoliti da svoje napredovanje plaća sredstvima građana.  Za novac kojim se Miloš Vučević kocka u Novom Sadu moglo je biti izgrađeno pet dečijih vrtića, 20 domova zdravlja, četiri škole, preko 100 igrališta za decu“, ocenjuje se u saopštenju DS.

Vučević: Sredstva sigurna

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je danas da su finansijska sredstva tog grada bezbedna. On je dodao da Novi Sad neće biti oštećen ni na jedan način i da nema razloga za dezinformisanje građana i izazivanje panike.

Vučević je istakao da grad postupa po zakonu i da tako i oročava svoja sredstva.

On je dodao da gradska administracija ima puno poverenje u Vladu Srbije i Narodnu banku Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga