Demokrate podržale kandidaturu Nevene Ružić za Poverenika za informacije

Njenu kandidaturu podržalo više desetina organizacija civilnog društv

01. jula 2019

Demokratska stranka (DS) predložila je Odboru za kulturu i informisanje da kandidatkinja za novog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti bude Nevena Ružić, izjavila je danas poslanica DS Vesna Marjanović.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Marjanović je podsetila da Nevena Ružić ima desetogodišnje iskustvo u radu institucije poverenika i da je njenu kandidaturu podržalo više desetina organizacija civilnog društva.

„Smatramo da je neophodno da, uprkos brojnim neregularnostima u radu Parlamenta, postoji kandidat koji je kredibilan, jer se poverenik ne bira zbog jedne političke partije ili grupacije, već isključivo u javnom interesu i u interesu gradjana“, rekla je Marjanović.

Ona je podsetila da bez jake funkcije poverenika nikada ne bi bile otkrivene informacije o slučajevima „Savamala“, „Helikopter“ ili „Vulin“, kao i brojna druga važna pitanja o trošenju budžetskih sredstava gradjana.

Demokrate su pozvale poslaničku većinu da razmotri biografiju Nevene Ružić i da izaberu onog kandidata koji svojom biografijom pruža garanciju da će štititi gradjane a ne interese pojedinih stranaka, i koja će biti u stanju da se odupre bilo kom političkom pritisku.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga